Azielzoekercentra route - 83km (425/358) - STREEFBEDRAG BINNEN!

22 september 2019 19:52

Wauw! Afgelopen vrijdag ben ik overweldigd door het aantal donaties en reacties van collega's, 164€ werd er door 37 collega's gedoneerd! Daarmee is het doelbedrag verpletterd en staat de teller nu op €473, terwijl het doel eerst 358€ betrof. Nogmaals wil ik iedereen die vanaf het begin mij steunt bedanken voor deze geweldige motivatie!

In augustus had ik mijn doel gezet op 358 kilometers fietsen en 1 symbolische euro per kilometer ophalen. Nu ik mijn kilometer doel voorbij ben, maar het donatiebedrag mijn kilometer doel heeft ingehaald, vind ik het wel zo daadkrachtig dit symbolische bedrag te blijven volgen. Vandaar dat ik heb besloten mijn kilometer doel te verhogen naar het huidige bedrag: 473 kilometers fietsen voor vluchtelingen.

Gezien komende week minder mooi weer voorspelt is, lag alle druk op het kunnen slagen op vandaag. Daarnaast had ik voor deze actie begon al bedacht dat het toepasselijk zou zijn de drie AZCs (azielzoekerscentra) in omgeving Utrecht aan te doen (Leersum, Amersfoort en Utrecht). Vandaag is die route gefietst en zijn er weer 83 kilometers op de teller bijgekomen.

Het was een prachtige route dwars door de Utrechtse heuvelrug. Er was een redelijke wind die het gemiddelde wat omlaag heeft gedrukt, maar verder was het top! Onderweg nog even over de oude landingsbaan van vliegbasis Soesterberg gefietst, wat een wijdsheid en wat is zo'n landingsbaan lang :P

Aan het einde van deze rit, viel het me op dat de AZCs op zich best mooie, oude gebouwen zijn. Een soort van oude schoolgebouwen. Het is alleen schrijnend om te zien dat alle gebouwen met slagbomen worden omgeven en een 'receptie' hebben voor mensen die op bezoek willen komen. Daarnaast is het typisch dat het AZC in Leersum weg is gestopt in de bossen, bovenaan een kleine heuvel...