Min. 358km fietsen om vluchtelingen verder te helpen

Reinier van den Assum

Opgehaald

524
146% bereikt van mijn streefbedrag € 358

= Update oktober =

Dank aan alle donateurs, óók die mij ertoe gepushed hebben meer kilometers te maken. Uiteindelijk staat de teller op 501 km en 514 € in één maaand! Wat begon met +358 km en € is opgelopen tot 500+, wauw! Iedereen heel erg bedankt!

Hieronder nog een overzicht van de gereden ritten (zoals ook in de nieuwsberichten terug te lezen is):

01-09-2019 | 91km - Eerste rit, naar Amsterdam (91)

04-09-2019 | 11km - Ritje naar training (102)

06-09-2019 | 11km - Ritje naar training (2) (113)

10-09-2019 | 57km - Naar werk en terug (170)

15-09-2019 | 172km - Verdubbelaar - naar Apeldoorn (342)

22-09-2019 | 83km - Azielzoekercentra route (425) - voorbij initiële doel van 358+

25-09-2019 | 57km - Naar werk en terug (482) - voorbij tweede doel van 473+

29-09-2019 | 18km - Laatste etappe (501) - voorbij finale doel van 500+

Iedereen hartelijk bedankt!

= Update 22-9 =

In augustus had ik mijn doel gezet op 358 kilometers fietsen en 1 symbolische euro per kilometer ophalen. Nu ik mijn kilometer doel voorbij ben, maar het donatiebedrag mijn kilometer doel heeft ingehaald, vind ik het wel zo daadkrachtig dit symbolische bedrag te blijven volgen. Vandaar dat ik heb besloten mijn kilometer doel te verhogen naar het huidige bedrag: 473 kilometers fietsen voor vluchtelingen.

= Origineel bericht =

Problematiek

Dagelijks verlaten massa’s mensen hun huizen en leefomgeving omdat deze niet meer veilig zijn. Ze laten een deel van hun leven achter in de hoop ooit een veilige thuisbasis te vinden. Een (nieuwe) plek waar ze zichzelf kunnen zijn, in een omgeving zonder oorlog en geweld.

Hier waren wij in Europa een tijdje geleden meer mee bezig, omdat het in onze eigen omgeving zichtbaar werd. Nu het voor ons weer minder tastbaar wordt, lijkt deze kwestie verder in onze gedachten weg te zakken.

Dat, terwijl er dagelijks nog steeds duizenden mensen strijden voor hun leven, tijdens hun vlucht, maar zeker ook in de overbevolkte vluchtelingenkampen [bijv. bij de ABC-eilanden, vluchtelingen vanuit Venezuela].

Wist je bijvoorbeeld dat in 2017 59,5 miljoen mensen hun huis verlieten? Dat is 3,5x de gehele Nederlandse bevolking! Al jouw vrienden, familie, buren en collega’s, weg van hun thuis, zonder enige zekerheid voor morgen.

Mijn actie

In september wil ik mij extra inzetten; zowel om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij de vluchtelingen beter kunnen helpen, maar ook om bewuster te worden van deze slepende situatie.

Mijn plan is in september minimaal 358km te fietsen. Deze afstand is gelijk aan die van twee belangrijke vluchtroutes: van Myanmar naar Bangladesh en van Tripoli (Libië) naar Malta (Italië) [link].

Per kilometer wil ik (minimaal) één euro inzamelen, die het Rode Kruis kan gebruiken om vluchtelingen tijdelijk onderdak, voedsel en hygiëneproducten te geven, zodat zij zich weer even ‘iets meer mens’ kunnen voelen [meer details].

Mijn vraag

Ik ga in september minimaal 358km voor vluchtelingen fietsen, wil jij me sponsoren? Delen wordt uiteraard gewaardeerd, zodat meer mensen deze actie kunnen steunen. Hopelijk kunnen we gezamenlijk via het Rode Kruis mensen steunen in hun vlucht en barre situaties, zodat zij zich ooit weer veilig en thuis mogen voelen.

Voel je vooral niet verplicht tot een grote donatie, ik heb liever veel kleine (meer mensen bereikt) dan een paar hele grote. Iedere paar euro is welkom! Voor €1.- kunnen al 20 jerrycans water gezuiverd worden en voor €5.- kan iemand weer in contact worden gebracht met in de chaos kwijtgeraakte familie.

Mijn dank is groot! 

(wil je doneren, maar zie je op je scherm geen 'doneer nu' knop onderaan de tekst, kijk dan in het menu links).

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.