Irene rent 160 km verder voor vluchtelingen

Irene Gerards

Opgehaald

905
904% bereikt van mijn streefbedrag € 100

In september laat ik mijn kilometers tellen! Ik ga 160 kilometer afleggen, en hoop daarmee geld in te kunnen zamelen voor hulp aan vluchtelingen.

Waarom? Ik ben erg dankbaar voor mijn eigen (veilige) thuis, dagelijkse contact met familie en vrienden, mijn twee banen, mijn inkomsten, mijn piano, mijn geplande reis, mijn mogelijkheden qua vrije tijd.. Ofwel; veel meer dan mijn basisbehoeften. Ik vind het hartverscheurend om te beseffen dat dat voor velen niet het geval is. Sterker nog; dat er wereldwijd continu sprake is van schending en belemmering van mensenrechten. Zelfs basale rechten zoals het recht op een minimale levensstandaard, zorg en onderwijs. Dit geldt voor veel mensen die op de vlucht zijn. Volwassen en kinderen. Gelukkig kan ik door mijn mooie werk bij VluchtelingenWerk een bijdrage leveren aan ondersteuning van vluchtelingen in Nederland, maar ik zou ook graag iets doen voor gevluchte mensen wereldwijd. Vandaar deze actie.

Wat? Ik ga in de maand september 160 km hardlopen. Een ware uitdaging voor mij, gezien ik eerder niet meer dan 40km in één maand afgelegd heb. De 160 km heeft echter symbolische betekenis: het is de afstand die veel vluchtelingen vanuit Turkije via de Evros rivier naar Noord Griekenland hebben afgelegd (ook wel de ''vergeten vluchtroute'' genoemd).

Doel? Door middel van deze challenge wil ik geld ophalen voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis biedt hulp aan vluchtelingen wereldwijd, bijvoorbeeld door in materialen voor tenten (noodonderdak) te voorzien, voedselpakketten, kookgerei, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiënische artikelen: kortom, basale levensbenodigdheden die voor mij (en jou?) vanzelfsprekend zijn. Ook zorgen zij voor medicijnen, operatiemateriaal, faciliteren ze onderwijs, en ondersteunen ze bij contactherstel met vermiste familieleden. Zo belangrijk. 

Steun jij mijn challenge - en daarmee het Rode Kruis, en daarmee mensen wereldwijd - met een donatie? :) 

PS Mijn streefbedrag is eigenlijk oneindig. Dat leek me voor deze challenge echter niet passend, dus heb het voor het idee op 100 euro gezet. Het gaat me er namelijk niet zo zeer om dat je mij met mijn challenge wilt helpen, maar vooral dat je geïnspireerd bent en bij wilt dragen aan het werk van het Rode Kruis, en daarmee aan ondersteuning van vluchtelingen wereldwijd. Ik hoop natuurlijk dat er samen een heel mooi bedrag ingezameld wordt. Hoe meer, hoe beter. Elke euro telt.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.