We gaan voor de (zoen/poen)*en begínnen met één miljoen!

Anita Thieme

( Lid van team: Team Gaza )

Opgehaald

371
0% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000.000

Overal zijn vluchtelingen, de familie van Jan vluchtte in de 1e wereldoorlog vanuit België naar Nederland, in Duitsland at ik bij iemand die gevlucht was uit Algerije,....
Wij hadden vluchtelingen in de (Oecumenische) kerk, ik was gastvrouw (en ouderling) en sliep in de studeerkamer van de pastoor, daar zag ik een boek over Palestina en Israel, dat ging ik lezen omdat ik niet kon slapen, zo kwam ik te weten dat veel Palestijnen al sinds 1948 op de vlucht zijn, zo is het begonnen.
Het Palestijnse gezin sliep in het kindernevendienst lokaaltje, daar hing een kaart, met reliëf, van Palestina.
Hun ouders waren gevlucht naar Jordanië, haar broers en zussen naar België, Duitsland en Zweden, en zij mochten hier niet blijven in Nederland, daarom zaten ze nu bij ons in de kerk met hun drie kinderen die naar de basis school gingen net als mijn kinderen.
Later gingen ze naar ons kerkgebouwtje, ook dáár hing een kaart van Palestina, zij verhuisden van noodopvang naar anti kraak woning, naar anti kraak woning en uiteindelijk naar familie in Duitsland.
Ik ontmoette op de Grote Markt (Groningen) een collega ouderling uit Grijpskerk, hij was boer en had een interview in de krant gehad over zijn reis als lid van ‘United Civilians for Peach’ die in Israel/Palestina de situatie van de Palestijnse burgers gingen meemaken.
Hij stond elke 14 dagen op de Grote Markt te demonstreren, met ‘Vrouwen in het zwart’
een organisatie die in Jerusalem is begonnen door een Palestijnse en een Israëlische vrouw die allebei vrede en rechtvaardigheid willen.
In 2005 ben ik met een groep vrouwen in Israel/Palestina geweest, ik viel van de ene verbazing in de andere, op de westbank hebben ze ‘wild tunnels’ net als bij ons op de Veluwe, alleen zijn de tunnels hier bedoeld voor Palestijnen die geen gebruik mogen maken van de autowegen over hun eigen gebied.
We hoorden schrijnende verhalen, in Bethlehem vertelde een Italiaanse non (en verpleegkundige) in het kinderziekenhuis, over een kindje uit Gaza, dat na haar herstel niet meer terug mocht naar Gaza naar haar familie.
Een reisgenote heeft een heel boek geschreven over alles wat we hoorden en zagen.
Op een informatie avond hoorde ik van een rode kruismedewerker hoe erg de situatie in Gaza was, het vervuilde water veroorzaakt dat steeds meer mensen er aan de nierdialyse moeten, als verpleegkundige weet ik hoe ingrijpend dat is.
Ik stop nu met schrijven.
Ik wil graag 111 km afleggen, dat is opgeteld de kustlijn van Gaza: plusminus 40 km, de grens met Egypte: 12 km en de grens met Israel: 59 km.

Uitnodiging!!
Ik ga met ons team, zwemmen, wandelen en fietsen VOOR VLUCHTELINGEN WERELDWIJD!
Ik zoek nog versterking! Iedereen kan meedoen, als 111 km te ver is kun je een deel hiervan doen, (bijvoorbeeld 12, 40 of 59 km)
Kun je niet zwemmen, lopen of fietsen?
Dan kun je misschien met een scootmobiel, paard en wagen, rolstoel of op (mijn) paard meedoen

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.